Tarator tarifi
1— Tuzla dövülmüş sarımsak,dövülmüş ceviz,tahin, kırmızı biber,bir kaseye konur.
2— Limon suyu ilave edilip karıştırılır.
3— Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır.
4— Salata tabağına alınıp,turşu,zeytin limon dilimleri ile süslenir.
NOT :
2— Limon suyu ilave edilip karıştırılır.
3— Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır.
4— Salata tabağına alınıp,turşu,zeytin limon dilimleri ile süslenir.
NOT :
Tarator baston sandviç dilimlerine sürülüp de ikram edilebilir.
Kısa Bilgi :
100 gr ceviz içi 654 kalori verir.
Başka Bir Tarif
Malzemeler.
1 Su bardağı ceviz içi
1 Kahve fincanı tahin
2 Diş sarmısak
1/2 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Limon suyu
Yarım demet maydanoz yaprağı
Tuz
Yapılışı:
Tuzla dövülmüş sarımsak ,dövülmüş ceviz,tahin,kırmızı biber,bir kaseye konur.
1 Kahve fincanı tahin
2 Diş sarmısak
1/2 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Limon suyu
Yarım demet maydanoz yaprağı
Tuz
Yapılışı:
Tuzla dövülmüş sarımsak ,dövülmüş ceviz,tahin,kırmızı biber,bir kaseye konur.
*** Limon suyu ilave edilip karıştırılır.
*** Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır.
*** Salata tabağına alınıp,turşu,zeytin limon dilimleri ile süslenir.
Yorumlar
Yorum Gönder