Midye Tava Tarifi
Malzemeler:
1.30 adet midye içi
2.1,5 su bardağı ayçiçek yağı
4.2 adet yumurta
5.bir tutam tuz
6.1 su bardağı bira
7.1 su bardağı un
8.1 çay kaşığı kara biber
9.1/2 su bardağı maden suyu
10. kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Bir tencereye unu ,bira,yumurta,tuz, maden suyu,kara biber limon suyu koyarak karıştırın. Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdıralım ve temizlenmiş iç midyeleri tek tek una bulayıp, sonra biralı hamura bulayarak kızdırdığımız yağın içine atalım.Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca kevgir ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve maydanoz ile süsleyip tarator sosu ile servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder