KARİDES GÜVEÇ
- 400gr çiğ karides
- 4 kaşık tereyağ
- 1 bol tutam pul biber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Yapılışı:
Restaurant'larda ara sıcak olarak verilir tereyağlı karides. Güzel lezzetinin yanında kolay yapılabiliyor olması da sıkca tercih edilen bir ürün olmasın da etki eder.
Tabi dolardan etkilenen su ürünlerinden oldu restaurantlarda pahalandı
Temizlenip pisliği alınmış karidesler suyu iyice süzüldükten sonra, tercihen derin bir tavada tereyağ eritilir, karidesler yağ eriyince içine atılır.
Tereyağ miktarı size çok gelmesin gayet makuldur nede olsa adı üzerinde terayağlı karides. Karidesler çekiyor ve yağ kalmıyor.
Daha sonra Tuz ve biberler ilave edilir. Yüksek ateşte karıştırarak kavrulur. üzerine tercihen kekikde atabilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT:Çok fazla oranda tüketülmesi durumunda protein zehirlenmesi yapabildiğini unutmayalım herşeyin azı karar çoğu zarar.
Yorumlar
Yorum Gönder